Go to Top

Sommerhuse – konceptbeskrivelse

Saltum Strand Camping udvikler sig til Saltum Strand Resort, Sommerhuse & Camping

Køb sommerhus hos Saltum Strand Resort, Sommerhuse & Camping

Køb dit helt eget sommerhus hos Saltum Strand Resort og kombiner sommerhusets fortræffeligheder i forhold til komfort og fleksibilitet, med de attraktive rammer og oplevelsestilbud som campingpladsen giver.

Saltum Strand Camping vil i de kommende år forvandle sig til Saltum Strand Resort. Vi ønsker at sælge, og efterfølgende opføre privatejede sommerhuse på mellem 60-80 m2. Alle husene er placeret strategisk i forhold til hinanden, således at alle husene vil opleve en høj grad af privatliv i det smukt anlagte sommerhusområde der i dag rummer en del af Saltum Strand Camping.
Projektet skal gennemføres i 3 etaper. I hver etape opføres ca. 20 sommerhuse.

Baggrund for projekter

Den unikke placering af Saltum Strand Camping med tilkørsel fra Saltum Strandvej har de seneste 50 år været adgangen til oplevelser, frihed og fritid med familien. Campingpladsens eksistens kan føres tilbage til begyndelsen af 1960’erne, hvor bondemanden åbnede sin mark til datidens teltcampister med hang til strandliv og gode sommeroplevelser med familien. På dette tidspunkt blev der bygget sommerhuse i stort tempo. Konjunkturerne var gunstige og byggelysten var stor. Indførelse af kystnærhedszonen satte imidlertid en stopper for sommerhusbyggeriet. Det medførte en mulighed for campingpladserne, som for manges vedkommende lå i disse beskyttede zoner. Hvis familien havde en campingvogn var det muligt at holde ferie i kystnære områder.

Campingvognen eksisterer stadig og det gør sommerhuset ligeså. Det attraktive ved at holde ferie ved de danske strande og kyster er stadig en tiltalende og efterspurgt ferieform.

Saltum Strand Camping udviklede sig fra at være en lille landejendom med mulighed for at campere i landmandens baghave og tilstødende arealer, til at blive en af Danmarks førende, med det nyeste i datidens teknologi og servicebygninger.
For at tilfredsstille behovet for mere plads til telt-/camping- og hytte-ferie-campister, opkøbte campingpladsens ejere flere og flere af de tilstødende sommerhusgrunde og anlagde disse til campingformål.

Denne måde at udvide og udvikle campingpladsen på er enestående, idet disse grunde stadig har zonestatus som sommerhusgrunde. Langt den største del af campingpladserne i Danmark er udlagt på landbrugsjord i landzone. Saltum Strand Camping består i dag af flere matrikler som har zonestatus som sommerhusområde.

Det er denne zonestatus der er interessant i forhold til den udvikling som Saltum Strand Camping står overfor i dag. Med den moderniserede planlov og kommunens strategi om udvikling af turisterhvervet, har vi mulighed for at etablere et område bestående af 60-80 sommerhuse og en tilhørende campingplads med 150 enheder.

Områdets aktiviteter – Fårup Sommerland, Fårup Skovhus, Saltum, Stranden, Sti 100, Gateway Blokhus, Blokhus, Hirtshals, Norge…

Saltum Strand Camping er omkranset af en pallette af oplevelser og muligheder for aktiviteter.

Nordjyllands største attraktion, Fårup Sommerland ligger i baghaven, stranden, skoven, Sti100 og stisystemet, Gateway Blokhus og Blokhus by er nogle af attraktionerne i umiddelbar nærhed. Attraktionerne giver forskellige muligheder for aktiviteter og skaber sammen en variation, som i sig selv er en attraktion. Herudover henviser vi i vore markedsføringsmaterialer til oplevelsessteder som Nordsøakvariet, Skagen, Rubjerg Knude Fyr, Børglum Kloster, Ingstrup Mejeri, Anne Just’s Have, Aalborg Zoo, slotte og herregårde og mange andre spændende attraktioner og seværdigheder i nærområdet.

Sommerhuset er indrettet specielt til sommerhusgæsten. Omgivelserne er tilpasset naturen, og alle materialer er udvalgt og tilpasset, så de passer til naturen og omgivelserne

Vi har udlagt et område af Saltum Strand Camping og placeret sommerhusene i et unikt samspil mellem husenes udtryk, omgivelserne og naturen.

I alle dele af processen er der taget hensyn til sommerhusets placering i forhold til andre sommerhuse i området, for at opnå den største grad af privathed, naturindlevelse og naturoplevelse. Således er der tænkt sandklitter, marehalm og private områder ind i designet. Husets udtryk er en del af områdets udtryk, både i valget af materialer og husets udformning.      

Sommerhuset købes med inventar, køkken, hvidevarer samt alt i service, som er tilpasset feriehusets design og gæstens ønsker til komfort og funktionalitet.
I køber således et fuldt møbleret sommerhus, velvalgt placeret i naturen og uden vedligeholdelsesforpligtelser. Huset klargøres til brug fra den første dag således at det eneste I skal tænke på er en god, afslappende og uforpligtende ferie i eget sommerhus hos Saltum Strand Resort. God ferie!

Udlejningen af sommerhuset samt egen brug af sommerhuset

Alle privatejede sommerhuse hos Saltum Strand Resort kan udlejes gennem Saltum Strand Feriehusudlejning. Det betyder at man som  har mulighed for at udleje sit sommerhus en vis del af året, men kun gennem Saltum Strand Feriehusudlejning. Der laves særskilt aftale vedrørende udlejning af sommerhuset, denne aftale fornyes hvert år.

Udlejningen af huset kan kun varetages af Saltum Strand Resort og Feriepartner, som forpligter sig til at markedsføre og udleje sommerhusene gennem samarbejdspartnere i ind- og udland. Saltum Strand Resort påtager sig de fulde markedsføringsomkostninger.

Saltum Strand Feriehusudlejning tilbyder at udleje sommerhuset

Der vil altid være omkostninger forbundet med at etablere eller købe et sommerhus. Huset skal betales, ofte med optagelse af lån i realkredit eller bank.

Det er fra 2018 muligt at finansiere helt op til 75 % af et sommerhuskøb med realkredit og resten via frie midler eller via et banklån. Herudover vil der være omkostninger til drift af sommerhuset. Der skal bruges strøm og vand, der er udgifter til husejerforening, skatter og vedligeholdelse.

Ved at udleje sit sommerhus kan man opnå en stor fordel, men ved at udleje sit sommerhus gennem et bureau kan man opnå en endnu større fordel.

Rengøring

Saltum Strand Resort forestår rengøring og klargøring af sommerhusene når lejer forlader det. Afregningen for rengøring af huset betaler lejeren af huset.

Når ejer af sommerhuset selv har benyttet sommerhuset skal ejer selv stå for rengøringen, således at huset altid er klar til at blive udlejet. Der kan naturligvis laves aftale med Saltum Strand Resort vedrørende rengøring efter ejers brug af sommerhuset.

Saltum Strand Resort har veluddannet rengøringspersonale og moderne udstyr til at varetage opgaverne i forbindelse med rengøring og klargøring af husene.

Ejeren af sommerhuset har ingen forpligtelser i forhold til vedligeholdelse, hverken på husets udvendige overflader eller i området. I kan således benytte Jeres sommerhus uden tyngende forpligtelser som facademaling, græsslåning, ukrudtsbekæmpelse, vedligeholdelse af veje eller anden besværlig udendørs vedligeholdelse

Forpligtelserne ved at have et sommerhus langt væk fra familiens bopæl kan være uoverskuelige. Den dårlige samvittighed vokser i samme hast som græsset på sommerhusets grund bliver længere og længere. Herudover er der opgaverne med ukrudt i bedene, tilkørselsvejen der er fuld af huller, maling af plankeværk og vinduesrammer, rengøring og alle de andre pligter der er forbundet med at have et sommerhus.

Når du køber et sommerhus hos Saltum Strand Resort varetager vi alle forpligtelser i forhold til udvendig vedligeholdelse. I skal kun tænke på at være på ferie og holde fri sammen. Vi passer, plejer og vedligeholder sommerhusene og omgivelserne. Herudover har I mulighed for at benytte alle campingpladsens fællesfaciliteter, legepladser, deltage i aktiviteterne og boltre Jer i swimmingpoolen.
Den samlende enhed omkring sommerhusejerne og deres interesser er Husejerforeningen.
Husejerforeningen har til formål at varetage fælles anliggender knyttet til ejerskabet af sommerhusene.
Alle sommerhusejere er forpligtet til at være medlem af Husejerforeningen.
Husejerforeningen har blandt andet indgået en viceværtaftale med Saltum Strand Resort om udvendig vedligeholdelse af husene, området, vejene, ukrudtsbekæmpelse og overvågning af sommerhusene.
Ejerne af sommerhusene er forpligtet overfor Husejerforeningen og skal efterleve Husejerforeningens vedtægter.
Husejerforeningen vil ligeledes indgå fordelagtige forsikringsaftaler for husejerne.

Udviklingen af Saltum Strand Resort gør, at området vil blive mere og mere attraktivt som investering

Udviklingen af Saltum Strand Resort tager sin begyndelse i løbet af 2018.
Etape 1 består af ca. 20 sommerhuse som sælges som projektsalg. Når alle sommerhusene er solgt, kan etableringen af etape 1 påbegyndes.

Etape 2 påbegyndes når alle sommerhusene er solgt og samtidig påbegyndes renovering af det eksisterende swimmingpoolområde. Området med tilhørende bygning bygges sammen, således at der vil være indendørs swimmingpool og et moderniseret fællesområde med faciliteter for gæsterne hos Saltum Strand Resort.
Etape 3 påbegyndes når alle sommerhusene er solgt og samtidig påbegyndes etableringen af en fællesfacilitet ved Saltum Strandvej. Denne nye bygning skal indeholde cafe-område med servering, fælles område til ophold med klatrevægge, indendørs bålplads, receptionsområde og turistinformation samt samlingssted for områdets gæster der ønsker at bruge områdets faciliteter til fællesarrangementer. Det kunne være arrangerede løbeture, MTB-ture og meget andet.
Vi ligger i et attraktivt område i Nordjylland, hvor det er særdeles populært at afholde sin ferie sammen med sin familie. Området byder på campingpladser, B&B’s, feriehuse, hoteller, restauranter, charmerende badebyer, Danmarks dejligste strandområde, Fårup Sommerland samt et væld af muligheder for at få et fantastisk ophold i kortere eller længere tid.

Jette Holt og Michael Overgaard er indehavere af Saltum Strand Camping.
Vi købte campingpladsen i 2005 i dette skønne område der hedder Fårup. Stranden, Vesterhavet, skoven, Sti100, Blokhus, sommerhusene og de små lokale erhvervsvirksomheder i området skaber den særlige stemning der er i dette ferieområde.
Om foråret begynder livet at vågne efter vinterens strabadser. Sommerhusgæsterne vender tilbage til deres sommerhuse for nu skal der males og klargøres til en ny sæson.
Højtiderne er ferieområdets begyndende liv med tyske, norske, svenske og danske gæster, der ønsker et lille afbræk fra hverdagen.
I sommerperioden flytter gæsterne ind i længere perioder og områdets feriepuls stiger med antallet af gæster fra hele verden. Lange perioder med sol, sommer og behagelige temperaturer lokker gæsterne til stranden for at bade, og om aftenen dufter det af grill og familiehygge. Det er også om sommeren vi har de smukkeste og mest romantiske solnedgange – det er en stor attraktion.
I begyndelsen af efteråret nyder vi igen stilheden efter en travl sæson. Det er tid til at samle brombær, hyldebær, havtorn og meget mere, og når temperaturen falder og bladene ikke længere er på træerne er der igen stille – helt ind til foråret….

Fårup Sommerland er den største turistattraktion i området, men også andre bidrager i høj grad til områdets charme og høje aktivitetsniveau.
Vi tror på at man skal holde ferie som man har lyst til – uanset om det er Fårup Sommerland der trækker, eller om I er mere til stranden og Vesterhavet, løbe- og mountainbikeruterne, hesteridning i plantagen, minigolf, swimmingpool, hoppepude, tennis, basketball, beachvolley, Sjov for Børn, friskbagte rundstykker og aviser fra butikken eller nogle af de sjove tiltag som vi tilbyder.
Er du og familien ikke inkarnerede sportsfreaks, er der selvfølgelig også plads til Jer. Vi tilbyder også aktiviteter med lav puls, og du finder nemt et roligt sted, hvor du kan nyde en god bog, lægge din yogamåtte eller slå en solseng op og tage en lur med næsen i sky.
Når du bor hos os, går du i seng med et smil på læben – og vågner med fornyet energi og velvære til en ny dag med spændende aktiviteter.
Vi tror på det gode værstsskab, højt serviceniveau, venlig betjening og hjælpsomhed, gode faciliteter og mulighed for aktivitet – det kan også være på en liggestol med en god bog som du har lånt i receptionen.

Vi glæder os til at byde Jer velkommen i vores reception.

Michael & Jette